O NAS

SVEŽE MLETA MOKA S POLJA DO MLINA

 

LOGOTIP

Naš logotip pripoveduje o pristnem delu, kakovosti in okusu domačnosti, ki ga testenine dobijo zaradi svežih sestavin. Moko pridobivamo iz najboljše durum pšenice, osnova za poln okus pa so jajca domačih kokoši, ki se prosto sprehajajo po travnikih pod Storžičem. Ko se posamezne sestavine združijo v celoto, jih objameta sonce in veter ter poskrbita za pravšnjo teksturo in okus iz domačega okolja. Ko vonjate naše testenine, začutite domačnost, saj vse testenine potujejo skozi bronasto šobo, ki z vsako izdelavo pridobijo boljši okus ter teksturo testenine, ki zajame večji del omake in s tem ohrani testenino bolj sočno.

 

NAJBOLJŠE SESTAVINE

Stremimo k temu, da pri izdelavi testenin uporabljamo sveže in kakovostne sestavine, s katerimi so se prehranjevali že naši predniki. Naše vodilo je kakovost, našim kupcem pa je skupna želja po uživanju bogate hrane, saj se zavedajo, da kakovostne sestavine vplivajo na dobro počutje človeka in ga napolnijo z energijo, ki se dlje časa sprošča v njegovem telesu. Oskrbovati želimo lokalno skupnost in posameznike, ki cenijo svežo, domačo hrano. Znanje smo pridobivali v Italiji, zato naše tehnike temeljijo na postopkih, ki se v Italiji uporabljajo že več desetletij. Ker so najpomembnejša sestavina naših testenin domača jajca, pridobljena iz pašne reje, je proizvodnja omejena na število jajc, ki nam jih dajo naše kokoši.

 

ZDRAVO IN HRANLJIVO

Dvorjanci so narejeni iz posebne durum moke. Ta moka vsebuje več beljakovin ter ostalih hranilnih snovi kot običajna moka. Moki dodamo jajca iz preverjene pašne reje, zaradi katerih so testenine bolj kompaktne, bogate in počasi sproščajo energijo v našem telesu. Ker se ne oziramo na širšo produkcijo in smo naravi prijazno podjetje, dajemo prednost kvaliteti pred kvantiteto.

 

KOLIČINA

Embalaža vsebuje 300 g ali 400 g testenin, kar zadošča za obrok štiri- ali petčlanske družine. Čeprav se zelo lačnim to sliši malo, gre za konkreten obrok, saj se 100 g testenin pri kuhanju poveča na 200-230g. Naše jajčne testenine so v primerjavi z navadnimi testeninami obogatene z vitamini, minerali in zlasti beljakovinami, saj pri izdelavi – poleg durum moke – namesto vode uporabljamo domača jajca. Testenine so popoln obrok, ki ga lahko popestrimo z različnimi zelenjavnimi ali mesnimi omakami. Glikemični indeks testenin je nizek in preprečuje pretirano skladiščenje maščob ter sladkorja v telesu, kar pomeni da testenine same po sebi ne redijo. Energija se sprošča enakomerno, zato nas nasiti za dlje časa, hkrati pa po obroku ne postanemo utrujeni. Testenine so kot bogat vir kakovostnih ogljikovih hidratov eno glavnih živil v prehrambeni piramidi in zato primerne za vsakodnevni obrok. Dvorjance si torej lahko privoščite brez slabe vesti 🙂