EKIPA, KI DELUJE LOKALNO

NARAVNA HRANA SPREMINJA POČUTJE

Ljubezni do kuhanja se ni mogoče naučiti, temveč jo nosiš v sebi. Sam sem že kot otrok izžareval navdušenje nad kuhanjem – predvsem sem rad pripravljal jedi za svoje najbližje in prijatelje, s katerimi sem odraščal. Zaradi slavnih palačink in okusnih pic je bilo pri nas vedno veliko otrok iz soseske. Oboževal sem tudi testenine, ki so odlična osnova za raziskovanje novih omak ter recept za hitro in dobro narejeno kosilo. Čeprav sem v času odraščanja počel veliko različnih stvari, moja strast do kuhanja ni nikoli ugasnila. Zdaj sem se odločil, da to strast prenesem v izdelavo kakovstnih jajčnih testenin ter jih ponudim ljudem, ki uživajo v dobri hrani, cenijo domače in so pozorni na to, kaj vnašajo v svoje telo. Po izobraževanjih v Italiji in Sloveniji sem našel hranljivo pšenično durum moko ter ji dodal kvalitetna jajca pašne reje izpod pozitivnega Storžiča. Dvorjance sem ustvaril, ker želim da dvorijo v kvalitetni prehrani na našem trgu.

Na kmetiji Jagodic so kokoši prosto spuščene po celotni posesti. Pasejo se pa na lepih travnikih z razgledom na Storžič. Navajene so, da gredo zvečer v hlev, kjer je topleje in bolj varno. Metod poskrbi, da imajo vedno na voljo vodo in hrano, ki jo sam skrbno pripravi. Pozoren je na to, da hrana ne vsebuje dodatnih barvil. Rumenjak lepe rumene barve je dokaz, da se kokoši dobro hranijo in da jim ne primankuje nobenih hranilnih snovi.

 

Kokoši, ki prispevajo jajca za izdelavo Dvorjancev, se prosto sprehajajo po pašnikih in pijejo vodo iz potoka, ki prihaja izpod Storžiča na Gorenjskem. Ker so jajca ena od glavnih sestavin testenin, morajo biti ta kvalitetna in pridobljena na kar se da naraven način. Za to mora imeti kokoš idealne pogoje za življenje – kakovostno hrano, svežo vodo in pašnik, na katerem se prosto sprehaja in čisti.