Čeprav se zdi preprosto, testenine pri kuhanju zahtevajo pozornost in skrb. Najprej moramo izbrati lonec prave velikosti, ujeti pravo razmerje soli, testenin in vode. Kot hiter namig lahko upoštevate naslednjo formulo: 10-100-1000. Z drugimi besedami, na 100 g testenin morate uporabiti 1000 mililitrov (1 liter) vode in 10 g soli.

Da bi omogočili prosto plavanje testenin in tako preprečili njihovo zlepljenje, je treba uporabiti dovolj velik lonec. 100 g testenin se pri kuhanju poveča do 200-230 g. Ko voda doseže vrenje, dodajte sol (10 g soli za 1 liter vode) in počakajte, da se raztopi.

Testenine vstavite v vrelo vodo. Upoštevajte, da se bo temperatura vrele vode malo zmanjšala, zato povečajte toploto, dokler voda ne vre. Z občasnim mešanjem preprečite, da se testenine prilepijo na dno.

Navodila za pripravo Dvorjancev so natisnjena na embalaži, za nadzor nad želeno stopnjo mehkosti pa priporočamo, da po 4 minutah kuhanja testenine poskusite. Testenine ne smejo spremeniti oblike in teksture. Dvorjanci se nikoli ne razkuhajo, tudi če za nekaj minut pozabite nanje.

Ko skuhate testenine, jih premešajte z omako, ki ste jo pripravili. Omaka mora prekrivati vsak kos testenine, toda testenine ne smejo plavati v omaki. Da preprečite ohlajanje testenin, mešajte testenine v vroči ponvi. Servirajte, ko se testenine lepo premešajo z omako. Pri tem je pomembna njihova tekstura – Dvorjanci z rahlo nazobčano obliko zadržijo omako na testenini in zagotovijo odličen okus. Da bi uživali v popolnem okusu testenin, ne pozabite na zlato pravilo: “Gost lahko počaka na testenine, vendar testenine ne smejo čakati na gosta.”